lördag 31 januari 2009

Räcke...


Nu har vi fått upp både trapp och räck uppe....
Bara resterande räcke kvar!

//ina

En trapp....

Kolla kolla... Plockepinnet blev en trappa.......

fredag 30 januari 2009

Trevlig samtal och ha en skön helg!

Jag blev väldigt glatt överraskad igår när jag blev uppringd av en handläggare på Fiskarheden.
Det var ett väldigt trevlig samtal där han var väldigt tillmötesgående men ändå talade om deras tanke bakom konceptet.

Och nu hoppas jag att Fiskarheden läser detta inlägg….

Jag vill bara påpeka precis som jag sade till honom – jag älskar vårt hus. Jag tycker det är helt underbart och har inte ändrat mig gällande huset på något vis.

Det som har brustit är informationen. Jag kan totalt köpa att om trappan varit ihop byggd så skulle det varit svårt att forsla den utan transportskador och jag kan köpa att det hade blivit en dyr frakt på den.

Sedan så det jag inte kan köpa är det tråkiga bemötande jag fick direkt när jag frågade om plockepinnet. Att få svaret att ”det står inte att det INTE är det heller” eller ” det är en villabyggsats” det gör mig arg och ledsen.

Sedan så är det så att de problem vi har haft har varit på grund av bristande information – och då kanske främst mellan säljaren och oss , samt säljaren och våra entreprenörer. Och vems felet är där… ja det vette katten. Tycker att jag och Peter har frågat om allt allt allt.. men vi kanske inte varit tillräckligt tydliga?

Och skall man vara ärligt så har jag fått väldigt bra svar från både Göran och Annelie som har varit mina kontakter hos Fiskarheden från sommaren och fram till nu. Dessa två har varit mer än tillmötesgående. Ta stackars Annelie som fick ändra skåpsluckor, handtag, färg på golv om och om igen till köket.. för att jag till slut valde det som jag hade valt från början – och ändå fick jag ”lycka till” i slutet. Ett sådant tålamod…. En eloge till Annelie och Göran som försökt att hjälpa till när de kunnat!

Men fy skam för de som svarat mig det sista – så trist bemötande….. de vill jag inte prata med flera gånger!

Jag skulle önska att Fiskarheden hade mer skriftlig information om vad som ingår i de olika åtaganden - tidigare åtkomst till grundplan (där var problem 1), mer info gällande vad som ingår i VVS (problem 2), åtagande 1 och 2 (problem 3 (hur många skivor är det som skall sättas upp om vi nu har tagit både spån och gips? 1 eller 2?)), bättre beskrivning gällande salning och lister – kan säkert göra listan lång.

De skulle kunna fixa en lista åt kunden som ” att tänka på som byggare av våra hus” – för man kan inte komma ifrån att de är experterna – vi är de som ”tror vi kan”. Hade man fått en ”tips” lista så hade det kanske varit mycket smidigare på alla fronter.

Nu tänker i alla fall jag lägga detta bakom mig.. och ikväll skall den sättas samman.

Och vi får tänka som så .. att kan vi klara av kakla, klinkers och tapetsering så kommer vi def. fixa trappen.. och som Pellis i Tinnar och torn skrev – vi kan nog fixa det bättre än hennes hantverkare….. för jag tror att om man gör det för sig själv… gör man det långsamt.. men mer noga!! Och jag tänker lyssna på Maya och Freddan och fam eriksson som båda fått upp trappen utan större problem.

Så nu i helgen sluter de alla upp i en trupp… brorsan med sambo, Syrran med sin man (tror inte hon jobbar så mycket (har lite för stor mage för det *ler*) som Daniel kommer att göra), far min (?), jag , Peter och min dotter.. får vi inte ihop en liten trapp… ja då blir jag fundersam.
Ha en super trevlig helg – det skall jag ha!

Kramis Ina

PS Göran – om du läser detta.. Det var inga skador på trappen. Vi plockade upp allt igår och kollade noga.

torsdag 29 januari 2009

Förvånad?

Nu blev jag förvånad... fick precis ett samtal från DHL s underleverantör...

- "hejsan - du väntar på en trappa?".....
-"Nej det gör jag inte.. ni har redan levererat den".
-"ja ha?"
-"Ja och ni skulle ha ringt i måndags vilket ni inte gjorde"
-"Jo det gjorde jag"
-"Men jag hade inget missat samtal i måndags - så det gjorde ni inte.
I vilket fall så dök trappen upp - oannonserad i tisdags"
- " jaha vad bra då. då slänger jag min lapp".
-"?"

Hur 17 sköter folk sina jobb/företag när de inte ens har koll på att en trappa i 9 kollin redan var levererad?
Blir nästan lite rädd. Tänk om jag hade skött mitt jobb så - lite på en höft... skulle inte funka en minut här.
//ina som inte kommer att använda DHL om hon slipper...

tisdag 27 januari 2009

trappsvar från Fiskarheden

Ställde frågan gällande trapp i bitar även direkt till Fiskarheden och fick detta svar:
"Vi levererar en villabyggsats och så levereras även trappen för montage.
Montaget är inte svårt om man är snickarkunnig. Behövs inga tvingar."

Det var allt - inte ett beklagande inte ett ord mer än så .. jo.. Hej Ina.... och mvh XXX....

Personligen så tycker jag inte att det låter så logiskt. För att om man alltid lutar sig emot att det är en villabyggsats så borde även köket ha kommit i små Ikea förpackningar -och det gjorde det inte - skåpen var ihop byggda och klara för uppsättning.
Hur skall man då kunna tro att en så stor sak som trappan ska komma i små små bitar?

nej - fortsatt besviken.

//ina

Besviken och järnspiks arg!!!!!!!!!!!

Jag är besviken och väldigt arg nu.

Fick samtal under min lunch - vår trappa har kommit - de letade hur man tog sig hem till oss. Jag blev ju väldigt förvånad då ingen ringt mig igår och förvarnat oss. Så nu fick min gamla far och min sjuke son hjälpa chaffisen (som var väldigt trevlig och tillmötesgående) att få in trappen.

Trappen - som (döm till min stora och lite skräckslagna förvåning) är i BITAR.
Vi skall alltså sätta ihop en trappa som skall vara säker att gå i - själva?
Utan långa tvingar (för det har ju vi inte på lager) och helt själva.... hur F*N skall det gå till?

Jag har kollat i våra papper och i den information jag fått - finner inget att det är så det skall vara - att den skall vara i delar - så jag mailade vår säljare och får då till svar: "Det står ingenstans om att det är en hel trappa heller. Det skulle bli en mycket dyr trappa om den skulle transporterats hel och troligen full med skador." Det har han rätt i - men hur 17 skall man kunna veta att den är ner monterad helt i små jäkla delar? Och vad är det för jäkla lätt svar - lättvindigt att svara så! De måste ju informera om sådant..... när man köper huset.
För de andra villatillverkarna som vi tittade på under bygget informerade om sådant - det är ju en viktigt del tycker jag.

Nä fy vad besviken jag är... nu får jag inte upp trappen i helgen heller och den är i små delar....

//ina

DHL....

Jag måste bara få säga hur otroligt missnöjd jag har varit och fortfarande är med DHL.

Det började med att vi har byggt en stor väg fram till huset - där en lastbil utan problem kan komma fram och vända.
Men så kom vårt badkar i somras. Fast jag hade pratat med speditören att det kan vara lite trångt så för säkerhets skull kan ni väl ta en vanlig lastbil - det lovade tjejen mig. Men hur tror ni att badkaret kom? Jo med en DHL "City trailer". Chaffisen ringer till mig och säger att jag lämnar ert badkar här ute vid grannen - det är ca 1 km till grannen......
och det gjorde han med... han lämnade vårt badkar hos grannen - mitt på hans vändplan.
Efter det så har vi hela tiden sagt till att det kan inte vara en city trailer för att DERAS chaffis inte vågar köra in - inte för att vägen är dålig - utan för att han inte litar på sina egna färdigheter. Detta har ju då hela tiden gjort att vi fått leveranserna dagarna senare.

Nu skall ju vår trappa komma - skulle ha kommit förra veckan blev vi lovade från Fiskarheden villan - men det gjorde den inte. Jag pratade med speditören i fredags som lovade att återkomma IGÅR med nytt datum för utkörning av trappen - tror ni att hon ringde upp? Nej.. och det förvånar mig inte heller - för det har de inte gjort en enda gång tidigare trots de lovat att återkomma.

Nä jag är så trött på DHL och deras under speditörer! Fy för DHL.

//ina

måndag 26 januari 2009

Härlig helg....

Vad nöjd jag är med denna helgen... så super nöjd...

vi har fått satt upp alla tapeter i allrummet, vi har lagt hela golvet i allrummet (och det var inte lätt då det var snedväggar där sovrummen möter allrummet). Vi har satt upp taklister och även fönster foder (ja det fönster där trappen går under).
vi har även fått upp gardinstången (ja för den skall ju även den gå över trappan).
Och så det absolut viktigaste - vi har fått ner ställningen... vi är numera ställningsfria....*ler*

Jag är så fruktansvärt nöjd med vårt golv... vi har ju samma i pysselrummet men det är så litet så man ser inte riktigt livet i golvet.. man ser inte alla nyanser och skiftningar.... men det gör man nu. och jag är som sagt var supernöjd!

Jag lägger upp nya bilder när jag får låna vårt bredband från min son.........*ler*.

ha en fortsatt underbar dag.

//ina

söndag 25 januari 2009

trapp

Det blev ingen trapp denna helg.
Blev lite irriterad på fiskarheden. Möjlig att det var ett missförstånd men åndå.
Jag ringde dem i onsdags då vi var lovade leverans vecka 4. Detta har vi ju stressad så för. Och då fick jag veta att den skulle komma på fredag - shit sa jag den enda dagen jag inte kunde vara hemma. Då gav han mig numret och sa jag skulle ringa och ändra leveransdag. "Nej vi ändrar inte" sa jag "-vi ska sätta upp trappen i helgen - jag får se till att någon är här". Vilket jag gjorde.
När vi kommer hem kl 15.30 så är ingen trapp här. Då ringer jag DHL - 3 olika nummer innan jag lokaliserar trappen. "nej vi kommer inte idag - vi kommer någon gång under nästa vecka" fick jag veta då.
"men hallå vi var lovade leverans idag " försökte jag.
"står inget på paketen om det".....
Då blev jag lite sur å ringer upp leverantören som nu säger att han givit mig nummer till dhl och kollit för att JAG skulle se till själv att de levererade ut på fredagen.
Mumlade om telefonavisering och sen trappa.... Och anklagade MiG för att jag inte ringt.

I min värld så är leverans vecka 4 - just att man får varan vecka 4 - inte att man telefonaviseras under vecka 4.
Så jag e väldigt besviken.
När det gällde tex köket - då hade vi support och hjälp hela vägen. Men trappen... Mailet jag skickade vecka 3 med önskemäl på en fårdig trapp och dubbelkoll har inte kommit trots att killen jobbade ons-fredag förra veckan.
Trist för det drar ner intrycket av dem som leverantör.
//ina

allrum

Nu har vi lagt klart hela allrummets golv. Nu är det bara lister kvar.
//ina

torsdag 22 januari 2009

Det är "klart"

Allrummet är nu helt färdig tapetserat och "grejerna" sitter på plats enligt makens önskemål. får se hur det blir sedan med trapp och räcke...

bilder kommer

//ina

onsdag 21 januari 2009

Något att ha i trädgården?

Jag har funnit en jättefin hemsida med ideer för pynt och dekorationer(fick tipsen från en vän)
Kolla in här: Atelje skaparglädje där man kan finna fina moss och stenkuddar...
något som man själv skulle kunna fixa till och ha i trädgården... e de inte fina?

skall jag definitivt fixa till ....

kram Ina

Allrum och belysning i badrummet

Vi har pysslat så gott vi kunnat i allrummet - så gott det gått med en liten tjej med ca 40,4 i feber och som bara vill ha mamma hos sig *ler*
Men så här ser det ut så länge....


Eftersom jag gillade den vita tapeten med mönster i vitt i - syns men syns inte ändå... - MEN tyckte att det blev lite lite för vitt för oss.. så exptrementerade jag lite med att skaffa en liten "grej" som skulle bryta av det vita. Tanken är att "grejen" skall gå ända upp till tak ...
vad tycker ni?
Peter och stortösen tycker att vi skall ha en pelare lite längre bort med två "grejer" samt en pelare till med en "grej" - så att man ser den bli högre och högre... hänger ni med hur jag menar?





"Grejen" nedifrån












Men vi har även fått ljus i badrummet - vilken lyx - spolande toa och riktigt ljus...
Vi hade detta ljuset ett tag....


Men nu mera så ser det ut så här:








Jessica tittar kritiskt på när Peter visar hur lampa nr 2 skall sitta.....

Ja idag är en annan kväll och kanske några mera våder satta...
ha det så bra..
//ina

måndag 19 januari 2009

Allrum....

Vi har börjat tapetsera allrummet - väggen där trappan skall vara.
Vi börjar där så att vi kan få bort byggställningen.

// ina

Sent from my Sony Ericsson XPERIA™ X1.

söndag 18 januari 2009

Vad fort helgen gick......

Oj vad helgen gick fort.... helt galet fort......
Vi hade ju en liten lista på önskade saker att hinna med... den såg ut så här:

Allrummet - slipa, och ev spackla och slipa igen. Förlimma, Tapetsera, sätta taklister samt ta ner ställningen som står där trappan skall vara (vi har ställningen till att slipa/spackla/tapetsera).
Hallen - slipa och ev. tapetsera
Badrum - sätta taklister, koppla in belysning, få dit sista möblerna
Annat - måla taklister, slipa fler rum om vi hinner, mysa med lilla E, lyfta upp de garderober som skall vara uppe - upp så att vi blir av med dem nere, få ut spånskivor som ligger i allrummet. Hämta våra sängar (slippa sova på madrass på golvet).

Vi hann allt som var grönt.... det svarta har vi kvar.
Emma fick feber och magvärk så mamma fick inte göra så mycket utan henne.
Fick ialla fall städat och tvättat lite - samt slipat och spacklat... men det var inte mer än så...

ja ja .. det kommer en ny vecka - nya mål.

Ha det så bra.
// ina

fredag 16 januari 2009

O så var det helg igen...

och en ny lista med vad man hoppas hinna under helgen.
Denna helgen är inte J och L hemma då de skall till sin far och fira sin pappa och L.
Men vår helg är lika späckad som vanligt.... *ler*
Vi måste göra följande:
Allrummet - slipa, och ev spackla och slipa igen. Tapetsera, sätta taklister samt ta ner ställningen som står där trappan skall vara (vi har ställningen till att slipa/spackla/tapetsera).
Hallen - slipa och ev. tapetsera
Badrum - sätta taklister, koppla in belysning få dit sista möblerna
Annat - måla taklister, slipa fler rum om vi hinner, mysa med lilla E, lyfta upp de garderober som skall vara uppe - upp så att vi blir av med dem nere, få ut spånskivor som ligger i allrummet.

ja vad tror ni? Har vi helgen full eller skall jag försöka finna mera att göra?

kramis Ina

torsdag 15 januari 2009

GRATTIS lillkillen....

Idag så fyller min lilla kille år.. han blir 16 år... jag kan inte riktigt fatta det.. hur kan han vara 16 år.. jag e ju bara 25.. typ.. ge och ta några 10 år.... *ler*

Lillkillen var född med hjärtfel – en så kallad ”blue baby” - så vi hade några månader som jag och hans pappa mådde väldigt dåligt och var väldigt oroliga. Vi hade förutom lillen även stora syster - då 14 månader. Jag var sisådär 22 och pappan var 24... och det kan jag säga.. det var inte lätt. Småbarns föräldrar, unga och få ett barn som om han inte opererades skulle dö innan han fyllde 6 månader...

Han föddes på en fredag efter ca 3,47 timmar med värkar…. Det gick relativt ok …
Han var lite lite blå men det var ”normalt” sa de till oss.
Han var 53cm lång och vägde 4200gr.. han var smaaaaal och lång….
De gjorde de vanliga prover och testerna på honom - och allt var bra. Vi valde att åka hem på söndagen för att återkomma på måndagen för 3 dagars kollen – vi valde att åka dit istället för som de rekommenderade oss att åka till barnavård centralen.
Och jag tackar än i dag att jag ville tillbaka – för när vi kom tillbaka på måndagen så var det en läkare som lyssnade på hans hjärta – och tystnade… gick iväg och hämtade en annan läkare som var lika tyst han. Sedan så bad de oss gå upp till en annan våning/avdelning för de hörde ett litet litet blås ljud – som kunde vara helt ”normalt”.
Väl där uppe fick vi träffa en hjärt speciallist – som utförde en ultraljuds undersökning på hjärtat.
Uppe på detta hade vi med oss lilltösen (14månader) som tyckte att allt detta var så super trist…
Läkaren sa till oss att vi behövde prata… jag sa då att jag måste ringa syrran som skulle få hämta lillan… för nu började jag fatta att det var allvar.
Jag fick sökt min syster på hennes skola – sa till dem att det var liv och död.. och syrran kom och hämtade tösen.
Vi fick då veta att Lilleman hade ett stort hjärtfel. Han hade ett hål mellan kroppspulsådern och lungpulsådern (?). vanligtsvis har bäbisar det felet – i magen - och det stängs när de föds. Men hans var för stort…. Så det var tvunga att laga det…. För annars skulle han inte överleva till sin 6 månaders dag….

Från den dagen kunde jag inte sova.. vi åkte in och ut till sjukhuset (de skickade hem oss……) för ibland så andades han jätte fort.. ibland inte alls. Eftersom det var ansträngade för honom att ammas så orkade han inte få i sig mat – så han blev smalare och smalare. Vilket gjorde att de inte kunde operera förrän han vägde sina 4200gr igen….
Till slut så började jag flaskmata honom (kände mig som en ko under denna tiden), och då gick han upp i vikt igen.

När han var 2 veckor åkte vi till barnavårdscentralen där vi fick träffa deras läkare - han skulle eg. bara vägas men när vi ändå var där och läkaren ändå var där så ville han träffa oss.
Han lyssnade på Lilleman och tittade på honom. När han var klar så säger han så här - "detta var en riktigt frisk och pigg kille - inga fel på honom.....".
Denna läkare skulle vi eg. ha träffat när lilleman var 3 dagar... jag tackar de högre makterna än idag för att jag och pappan valde att åka till stora sjukhuset.. tänk om vi hade åkt till denna korkade läkare som INTE upptäckte att han hade blåsljud.. då hade vi kanske inte haft en anledning att fira hans 16års dag idag...
Jag var URFÖRBANNAD och har till dags datum vägrat att ta varken mig eller mina barn till denna läkare... han är numera chef på vår vårdcentral här.....

Den 8/2 opererades han - de tom stängde av hjärtat helt och hållet under en tid - för att sedan sätta igång det igen. De satte in en gortex lapp i öppningen……
Han låg inne i ca 4 dagar efter operationen – sedan skickade de hem oss……

Under denna tid så hjälpte min syster och mormor oss massvis med lillan – hålla henne sysselsatt och passa henne under oändliga stunder på sjukhus

Han har under dessa år varit inne på kontroller – alla visar att han mår super bra…
Han var till och med på en stor undersökning som visade att han var tom friskare än de flesta barn i hans ålder som INTE hade haft hjärtfel……

Och han.. fyller 16år idag.. min lilla fjuniga kille….

Grattis lilla gubben…..

tisdag 13 januari 2009

Lite utlovade bilder...

Bilderna från badrummet.. så som det ser ut just nu....
Vi har köpt handfatet Höllviken från IKEA
och en enkel IFÖ toalett .....







Bild tagen från dörren...











Lampan i taket är Lillholmen.. vi skall ha en liknande över spegeln.






Denna spegeln har vi valt att ha ovanför vårt handfat i lilla badrummet... (IKEA) samt lampan Lillholmen ovanför (ja.. om vi inte ändrar oss - sakerna är inköpta men man vet ju aldrig förrens de verkligen är uppe *ler*)

och.. det blev inget baka idag... lillan hade fotboll och kom hem sent... så det blev bara en saga.

//ina

Funderingar

Jag fick en kommentar från underbara Maria där hon skriver att hon tycker att det går undan som vanligt. Det är nog bra att man ibland får sådana inlägg för själva tycker vi (och barnen) att det går så fruktansvärt lååååångsamt. Om vi hade fått välja så hade vi ju varit klara redan.

Hon skriver vidare att Det är bra och tur att du har ungar som bromsar dig lite. Annars hade det nog inte varit riktigt hälsosamt med tanke på den fart ni faktiskt har. Och det har hon helt rätt i. Tyvärr så har vi väl inte riktigt uppskattat lillans rop på uppmärksamhet då vi känner att vi vill bli klara nu nu nu NU så att vi kan ha all tid i världen för henne och hennes syskon. Men det är ungefär som när de är bäbisar - man tar inte tillvara på den tiden heller, och plötsligt så är de 16 år har en fjunig haka och skall börja övningsköra eller är plötsligt 18 år (snart) och klarar sig själv.... och man står där och känner sig lurad på tiden med dem... så, vi kanske skall tacka lillan för hennes försökt att stoppa mamma och pappa.... för det ger ju oss lite mer tid med henne nu....

Hon och jag bakade faktiskt tekakor igår... jag fann receptet igår när jag surfade in på Ann-Catrins fina blogg Fint hemma ... där jag känner igen mig en massa... spec. i inlägget "fylla på och fylla på".... Jag kan verkligen rekomendera tekakorna.. de var super goda och lillan var nöjd med lite tid med mamma... mao jag fick inget gjort i huset i går.
(bild lånad från Ann-Catrins blogg)

Sedan så har ju Petronella helt rätt i sitt inlägg... (P och Ö är inne i sitt underbara hus med tinnar och torn....vilket jag e lite avis för... ). Hon tycker att om man gör det själv så blir det riktigt gjort.. hon är lite besviken på sina snickare. Och ser man det så, så har vi har ingen annan än oss själva att klaga på om det inte ser bra ut i slutändan.. och är man sin egen så lägger man ner lite mer tid och känsla i det man gör ... och då går det långsamt.

Men fy 17 vad nöjd jag är varje gång jag går in i toaletten...
Den är precis som jag ville ha den (ja efter det att jag hade fått värdera om min önskan om pärlspont på väggarna (vilket jag verkligen, verkligen ville ha))... den kommer att vara enkel att hålla ren och den är ljus.

Och om jag inte bakar ikväll igen så skall jag lägga upp bilder på badrummet nu när det står ett handfat där *ler* samt förhoppningsvis en bild på väggar som håller på och blir slipade...(för nu måste vi få tapetserat.... trappen kommer ju snart)

ha en helt underbar dag!

kramar ina.
(obs - inte denna trapp som vi skall ha utan vi skall ha en som är "rak" den sväger bara längst ner för att sedan gå rakt upp....)

måndag 12 januari 2009

En ny vecka.. nya möjligheter...

Vi hann inte så mycket som vi skulle ha viljat under helgen. Lillan börjar tycka att vi har försummat henne så vi har bakat med henne, spelat spel samt tittat filmer.. plus vi har haft kalas.....
Men vi har ändå hunnit med att få in toaletten.. den går numera att spola på...(snacka himmelriket....*ler*) samt jag har fått fogat alla hörnen och skarvar. Så nu skall det vara "vattentätt".
Vi har fått upp nästan hela taket.
Vi har monterat ihop tvättstället - och jag bara säger det.. beskrivningar från IKEA kan vara lite lite luddiga....

Lägger upp bilder senare idag på detta.

Nu skall vi gå på barnens rum samt allrum och hall. För vecka 4 så kommer vår trappa.. skall bli så skönt att slippa klättra i stege - jag h*tar stegar......

Nä nu får jag jobba lite till.

ha det så bra där ute...

//ina

torsdag 8 januari 2009

ÄNTLIGEN.....

Kolla in detta.... det har jag längtat länge efter... att se en toa stol i badrummet......
Kaklet blev blankt och fint igen... nu skall bara golvet putsas till lite till... och så skall fönsterbänken sättas på plats. Det skall silikonas och så skall badrum möblerna in på sina platser.....
Det blir mycket skräp kvar från golvet när man skurat av det en gång... en liten hög med fog blev det... *ler* (ursäkta bilden - jag och min mobil är inte vänner ännu....)

Ikväll skall vi sätta tak, el kontakter, putsa lite till, montera möbler.... osv osv osv...
Dä ä bare till å jobbe på.....
// kram Ina

PS.. det snöade här idag.....

bild tagen genom bilfönstret i skenet från bilens ljus.....

onsdag 7 januari 2009

Kaklat färdigt.... (för denna gången....)


Vi har jobbat på och nu har vi fått upp sista kakelplattan.
Här är det bara den absolut sista kakelplattan inne i badrummet kvar....

Och här sitter den.....

Så här blev väggen när den var färdig kaklad.... nu ska vi på med fogen.....


här har jag lagt på fog i nästan hela badrummet (dock inte på den lilla väggen som jag gjorde klar i morse....)








Nu har Peter tvättat av fogen.... första omgången..............




Här nedan har vi tvättat av för näst sista gången (för idag....) det blev blankt igen... (tack o lov...)






















och så här blev det ... idag... får se hur det ser ut imorgon när det förhoppningsvis har torkat....
nattis...
//ina




måndag 5 januari 2009

Mindre och mindre rosa... och vad kul man kan ha med fix...

Vi har jobbat på med lilla badrummet och det blir mindre och mindre rosa för varje timme som går....
Vi började med ytterväggen med fönstret och gick sedan vidare till långväggen med alla hål....

Och efter ett par timmar såg den väggen ut så här....
Vi har valt att inte ha lister runt fönstret utan vi kaklar ända fram...
Vi har även kommit så långt att det som inte skall vara vitt på väggarna........
Emma har kommit på något som man kan ha det fix som av en eller annan anledning blir "över"....
Denna ser ut som en tårta med ljus.....
God natt....
Kram Ina

lördag 3 januari 2009

Bilder jag missat visa...

Har ju haft så mycket att göra runt julen att jag inte visade alla mirakel som hände....
vi fick ju riktigt ljus.....ja från knappen på väggen... den där som jag inte har haft sedan januari... (husvagnen räknas inte....)....

Min "lilla" dotter läser ju till elektriker.. och har fixat till ljuset i köket....
Med dimmer och allt.... och trapp brytare (ja så man kan tända samma lampa från fler ställen än ett....)
Här nedan står hon och håller på och pillar till knapparna....

och här har hon fått till knapparna på båda ställena.... dimmern och anslutit säkringen. och med telefonen i högsta högg testar hon lyset... och det varde ström... (vem hon pratar med... jo pojkvännen Erik.....direkt information....)
Och här får hon äran att ta bort vår provisoriska lampa.... HÄRLIGT....

Hon fixade även belysningen i vitrinskåpet... och även där lyser det.....

Här ser man att det lyser i både vitrinskåp och köksfläkt.....

som sagt... små mirakel kan få en att orka bygga vidare även om det tar emot.. man måste bara se dem....
När jag tröttnar så tar jag bilen.... åker ut på vägen... vänder borta hos grannen och åker långsamt tillbaka... Varför undrar ni då.....
Jo det är ju så att från stora vägen ser jag huset.. och där det ligger på sin lilla höjd så ser det pampigt ut.. vår egna lilla herrgård.... och det är så vackert att det är värt varenda lilla gråa hårstrå jag fått...*ler*
Det är mitt lilla trix för att orka med.... och jag tror man måste finna det där som gör att man finner ork igen.. för annars kan det nog vara tufft att både bo och leva i en byggarbetsplats med 1 liten tjej, 2 hundar, 2 katter och 2 vuxna och 2 tonåringar som tröttnat på arbetsplatsen och vill bara att mamma och Peter skall vara klara.......
Men det kommer att vara värt det.......
Kram ina.....

Leta i den här bloggen

Att tänka på som nybyggare....

* kolla ALLT... vad gäller tex gällande om/avlastning så ni inte åker på en extra avgift när det gäller omlastningen.
* Grunden - är det några punktbelastningar som kan ge din grundkille "hicka"?
* vet grundkillen om att han tex skall gjuta för verandan?
* Geoteknisk undersökning - behöver ni göra en?
* Farbar väg fram till grunden - när man minst tror att det gäller... så gäller det (tex killen som schaktar vill ha ÄNDA fram till grunden....)
* Diskbänken i tvättstugan - hur sitter fönstret? Så det inte hamnar ovan fönstret....
* VVS killen - dubbelkolla hur många golvbrunnar/avlopp som han gör - är de klokt placerade utifrån vad du själv vill ha tvättstugan till?
* Elen - var skall tex stick kontakterna sitta - vilka vitvaror har ni valt? Standard kanske inte funkar för era val?
* Att sätta skiva på en sida innervägg betyder verkligen EN skiva även om man har valt spån+ gips.....
*Trappen - vet ni om att den kommer i pytte pytte små delar. och att man själv skall montera ihop dessa delarna.

det kommer nog mera som vi kommit på som kan vara bra att tänka på...

Men framför allt.... Ta tillvara alla små mirakel under själva byggandet.... för det är kul...att bygga själva....

Bloggintresserade

Räknare

Totalt antal besökare:
Antal besökare denna månad:
Antal besökare denna vecka:
Antal besökare idag:
Antal besökare online: